Κίνδυνοι για τους υγρότοπους!

Ο κ. Σταγονίδης όπως είδαμε στο παραμύθι μας, εκτός από πληροφορίες για τον υγρότοπο που επισκέπτηκε, συνέλεξε και πληροφορίες για κινδύνους που αντιμετωπίζουν υγρότοποι και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.aliakm3.jpg begor3.jpg ebr3.jpgΌταν επέστρεψε, αποφάσισε να μοιράσει τις αναφορές, δίνοντας δύο σε κάθε σταγόνα, για να ενημερωθούν κι αυτές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγρότοποι αυτοί.
stagonakhs.bmp Οι αναφορές που διάβασε ο κ. Σταγονάκης
stagonopoyloy.bmp Οι αναφορές που διάβασε η κ. Σταγονοπούλου
stagonidhs.bmp Οι αναφορές που διάβασε ο κ. Σταγονίδης
stagonogloy.bmp Οι αναφορές που διάβασε η κ. Σταγονόγλου
Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και σ’ αυτούς προστίθενται και κάποιες αρρώστιες: για παράδειγμα πολλές χουλιαρομύτες πέθαναν από αλλαντίαση το 1980 στην Κερκίνη.nekrap.jpg nekrapo.jpg
Καταστροφές όμως προκαλεί ένας ακόμη παράγοντας. Η απειλή προέρχεται από «εισαγόμενα» είδη ζώων, όπως είναι οι μεγάλοι πληθυσμοί αρουραίων σε νησιά,aroyr.jpg όπου υπάρχουν αποικίες διαφόρων πτηνών, όπως οι γλάροι ή οι κορμοράνοι. Η επίθεση των αρουραίων στις φωλιές και τα αβγά που κάνουν τα θαλασσοπούλια, με την ταυτόχρονη απουσία των ζώων - θηρευτών που κυνηγούν και τρέφονται από τα τρωκτικά, έχει μειώσει κατακόρυφα τους υψηλούς πληθυσμούς των πτηνών.
Πατήστε εδώ για να δείτε πως επηρεάζεται η ισορροπία στις τροφικές αλυσίδες!
Κινδυνεύουν άραγε οι υγρότοποι της Κρήτης;Αλμυρός Γαζίου
"Εισαγώμενες απειλές" στην Αγιά και στον Κουρνά "Προς ερημοποίηση"
Θέλετε να ξαναγυρίσετε στο παραμύθι μας; Πατήστε εδώ

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License